Mr. Boat
Let's stick together!

Mr.Boat UV Blocker

Mr.Boat UV Blocker beschermt tegen UV straling en voorkomt vergeling.

Uv-blocker voor epoxy Vergelijking
Epoxy is een fantastisch materiaal. Maar in toepassingen waar een transparante afwerking is gewenst kan uv-straling een ongewenste vergeling en aantasting van de waterbestendigheid veroorzaken. Vooral wanneer epoxy direct in contact met zonlicht komt is de kans op vergeling groot. Daarom raden wij aan om een UV-stabilisator (UV blocker) te gebruiken voor het mooiste resultaat op lange termijn.

De meeste epoxys zijn matig bestand tegen Uv-licht en zullen na verloop van tijd vergelen, ondanks dat er vaak wordt geclaimd dat een epoxy uv-bestendig is.
Onze gietharsen zijn zeer Uv-bestendig in verhouding tot de gemiddelde epoxy, maar dat een epoxy goed uv-bestendig is betekend niet dat het optimaal beschermd is tegen vergeling op lange termijn. Voor optimale bescherming bevat een epoxy ook daadwerkelijk uv-blocker, om deze reden geven wij duidelijk aan bij welke epoxy je zelf uv-blocker kunt toevoegen voor het best mogelijke resultaat of dat we dit zelf al hebben toegevoegd.

In combinatie met donkere kleurstoffen is bij onze epoxyharsen weinig tot geen vergeling te zien, voor het allerbeste resultaat in transparante toepassingen kun je uv-blocker toevoegen, tenzij wij vermelden dat het al in de epoxy is verwerkt. Om vergeling en aantasting door uv-straling tegen te gaan voeg je 1% uv-blocker toe aan het hars en harder mengsel. Met de bijgeleverde injectiespuit kun je eenvoudig en nauwkeurig doseren.

Al onze epoxyharsen zijn in onafhankelijke laboratoria getest op uv-bestendigheid, op basis van deze uitslagen bepalen wij hoe je een zo mooi mogelijk resultaat op lange termijn kunt behalen met de epoxy. We vermelden alleen dat de epoxy volledig uv-bestendig is wanneer bij de labtesten van 1000 uur hoge concentraties uv-licht is gebleken dat de epoxy net zo goed of nagenoeg gelijk presteert aan epoxyharsen met de maximale dosering uv-blocker.

Let op: uv-blocker kan kristalliseren door temperatuurwisselingen, door het potje te verwarmen voor gebruik wordt de stof weer vloeibaar.

15 gram is voldoende voor 1,5 kg epoxy
30 gram is voldoende voor 3 kg epoxy
75 gram is voldoende voor 7,5 kg epoxy
150 gram is voldoende voor 15 kg epoxy
300 gram is voldoende voor 30 kg epoxy
1 10 1518
9.3
1518 Beoordelingen
"Snelle levering
Snelle levering"
Ook iets voor jou?
Giethars 1400 gr3

Mr.Boat giethars 1400 gram

Glasheldere epoxy giethars voor grote gietingen met een mengverhouding van 100:40 (gewicht) voor gietingen tot wel 7cm per laag.

31,95