Mr. Boat
Let's stick together!

Mr.Boat UV Blocker

UV Blocker beschermt epoxy tegen UV straling en voorkomt vergeling op lange termijn.

Uv-blocker voor epoxy

Epoxy is een fantastisch materiaal. Maar in toepassingen waar een transparante afwerking is gewenst kan uv-straling een ongewenste vergeling en aantasting van de waterbestendigheid veroorzaken. Mr.Boat UV-blocker is een vloeibare UV-stabilisator speciaal ontworpen voor de bescherming van epoxyharsen tegen beschadiging en vergeling door UV-lichtstraling. Vooral wanneer epoxy direct in contact met zonlicht komt is de kans op vergeling groot. Daarom raden wij aan om een uv-stabilisator (uv blocker) te gebruiken voor het mooiste resultaat op lange termijn.

Wanneer voeg je uv-blocker toe aan epoxy?

In combinatie met donkere kleurstoffen is bij epoxy weinig tot geen vergeling te zien, voor het allerbeste resultaat in transparante toepassingen kun je uv-blocker toevoegen, tenzij wij vermelden dat het al in de epoxy is verwerkt. Om vergeling en aantasting door uv-straling tegen te gaan voeg je 1% uv-blocker toe aan het hars en harder mengsel(1 gram per 100 gram epoxy). Met de bijgeleverde injectiespuit kun je eenvoudig en nauwkeurig doseren. Meer dan 1% uv-stabilisator geeft geen extra bescherming.

Waarom gebruik je uv-blocker?

De meeste epoxys zijn matig bestand tegen uv-licht en zullen na verloop van tijd vergelen, ondanks dat er vaak wordt geclaimd dat een epoxy uv-bestendig is. Onze gietharsen zijn zeer uv-bestendig in verhouding tot de gemiddelde epoxy, maar dat een epoxy goed uv-bestendig is betekend niet dat het optimaal beschermd is tegen vergeling op lange termijn. Voor optimale bescherming bevat een epoxy ook daadwerkelijk uv-blocker, om deze reden geven wij duidelijk aan bij welke epoxy je zelf uv-blocker kunt toevoegen voor het best mogelijke resultaat of dat we dit zelf al hebben toegevoegd.

Al onze epoxyharsen zijn in onafhankelijke laboratoria getest op uv-bestendigheid, op basis van deze uitslagen bepalen wij hoe je een zo mooi mogelijk resultaat op lange termijn kunt behalen met de epoxy. We vermelden alleen dat de epoxy volledig uv-bestendig is wanneer bij de labtesten van 1000 uur hoge concentraties uv-licht is gebleken dat de epoxy net zo goed of nagenoeg gelijk presteert aan epoxyharsen met de maximale dosering uv-blocker.

Let op: uv-blocker kan kristalliseren door temperatuurwisselingen, door het potje te verwarmen voor gebruik wordt de stof weer vloeibaar.

Op voorraad! Voor 16.00 besteld, vandaag verzonden.
1 10 1991
9.3
1991 Beoordelingen
"Prima
Op tijd geleverd, goed verpakt. Artikel naar wens."
4.95