Mr. Boat
Let's stick together!

Mr.Boat giethars - Ultra Clear

Extreem heldere epoxy giethars met uv-blocker voor gietingen van 0,5 tot 10 cm per laag met een eenvoudige mengverhouding van 2:1 (volume).

epoxy giethars ultra clear (1)

Mr.Boat giethars ultra clear is de helderste epoxy voor grote gietingen op de Europese markt. De epoxy is zeer goed bestand tegen UV-licht en heeft geen extra UV-blocker nodig. De epoxy is te gebruiken voor onder andere groter formaat sieraden, tafels, kunst, het ingieten van bloemen en andere heldere gietingen met een minimale dikte van 0,5 cm. Vraag je je af of de epoxy geschikt is voor je project? Neem gerust contact met ons op via de chatbutton, we helpen je graag.

Bij deze giethars worden nitryl handschoenen, tongspatel en een duidelijke handleiding meegeleverd.

Epoxy giethars ultra clear wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden waarbij het eindresultaat over het algemeen transparant en glashelder moet zijn maar is ook uitstekend geschikt om gecombineerd te worden met kleurpigmenten voor extreem dikke lagen.

Hoe dik kun je gieten?

Door de lange uithardingstijd hebben eventuele belletjes ruim de mogelijkheid om te ontsnappen en komt weinig warmte vrij zodat in dikke lagen tot wel 30 cm gegoten kan worden afhankelijk van het totale gietvolume en de afmetingen. In het voorbeeld hieronder zie je hoe deze aangegeven maximum laagdikte ongeveer werkt.

Hoe werkt dik gieten met ultra clear giethars

De helderste epoxyhars

De epoxy giethars bevat een optical brightener, hierdoor heeft de epoxyhars een lichtblauwe tint die compenseert voor geeltinten in dikke lagen. De blauwe kleurtint is niet zichtbaar in combinatie met harder na uitharding maar zorgt wel voor het optische effect dat de epoxy extreem helder is. De epoxy wordt voornamelijk gebruikt voor transparante toepassingen maar kan ook gebruikt worden om dikke lagen met kleurstof te gieten.

banner heldere giethars

Hoe gebruik je Mr.Boat epoxy giethars ultra clear?

De epoxy giethars bestaat uit 2 componenten; hars en harder die in de verhouding 2:1 op volume en dus zonder weegschaal gemengd worden. Je ontvangt de set altijd in de juiste verhouding hars en harder.

Voor het opgieten per 1 millimeter dikte op 1 m2 is 1 liter gietepoxy nodig. Exact weten hoeveel je project nodig heeft? Gebruik dan onze epoxy rekentool.


Let op: Deze epoxy is niet geschikt om aan te brengen met een roller of kwast en dient minimaal 0,5 cm dik gegoten te worden. Probeer niet minder dan 75ml per keer te gieten. De aangegeven laagdiktes gelden bij 18-21 graden. We raden af om grote gietingen te doen bij een temperatuur hoger dan 21 graden omdat de kans bestaat dat de epoxy te heet wordt tijdens het uitharden. De hittebestendigheid van de giethars is maximaal 40 graden.

Op voorraad! Voor 16.00 besteld, vandaag verzonden.
1 10 1624
9.3
1624 Beoordelingen
Ook iets voor jou?
Mengbekers voor epoxy

Mengbekers

Herbruikbare mengbekers in diverse maten voor het mengen van epoxy.

Vanaf
3,00
796-img_1-roerhoutjes-10

Roerhoutjes 23cm

10 houten roerstaafjes van 23cm, handig voor het mengen van grotere hoeveelheden epoxy.

2,50
Epoxy brander klein

Mini brander

Brander om luchtbellen van epoxy te verwijderen.

6,95
20.95