Epoxy-weefsels-fillers & meer
Epoxy-weefsels-fillers & meer
Ook voor aquaria en modelbouw!
(Leeg)
Login
Gratis verzenden vanaf 50 euro!

Nieuwsbrief november 2013

logo_mrboat

 

 

 

 

 

Welkom bij de Mr.Boat Nieuwsbrief van november 2013

Wil je meer informatie over een onderwerp, heb je een tip of wil je meer weten over het gebruik van onze producten? Laat het ons weten. We helpen graag.

Veel plezier met deze nieuwsbrief.

Frank
Mr.Boat

In dit nummer:

Workshop "Werken met epoxy" druk bezocht

Nieuw dit jaar is de workshop "Werken met epoxy". In deze workshop vertellen we meer over epoxy en haar toepassingen. Aan bod komen o.a. de verschillende soorten epoxy, vulmiddelen, (glas)weefsels, hulpmiddelen, technieken en succesfactoren. De workshop is bedoeld voor mensen die nog geen of weinig ervaring met epoxy hebben. De eerste 20 workshops zijn inmiddels achter de rug en we mogen het rustig een succes noemen. Het minimum aantal deelnemers is 5 maar tot op heden hebben we vrijwel elke workshop het maximaal aantal deelnemers van 10 mogen verwelkomen. De deelnemers zijn zeer divers; mensen met boten, modelbouwers, surfers, aquaristen en liefhebbers van terraria, kunstenaars, klussers, zweefvliegers, ijszeilers en dan ben ik er nog een heleboel vergeten. 

De workshop wordt gehouden in onze loods in Nauerna, Assendelft (NH) op zaterdagen van 10.00 tot ca. 13.30 uur. De kosten zijn 25 euro inclusief koffie, thee, frisdrank en een stroopwafel. Daarnaast krijg je ook 10% korting op je eerstvolgende aankoop. In overleg, bij voldoende deelnemers, kan er op elke andere dag een workshop worden gegeven. 

Meer weten? Klik hier.

Samenwerking RockZolid achterwanden en Mr.Boat epoxy

RockZolid is leverancier van schitterende achterwanden en modules voor aquaria. Met deze zeer realistische achterwanden kan vrijwel elke biotoop worden nagemaakt. De prijzen van deze pareltjes zijn zeer scherp. RockZolid levert Mr.Boat epoxy mee om de achterwanden en modules langdurig te beschermen tegen de invloeden van water, chemicaliën en vissen. Dit najaar rolt RockZolid haar dealerschap uit over heel Europa. En Mr.Boat rolt natuurlijk mee. Europe, here we come!

Meer over RockZolid achterwanden vind je hier.

Oceaanroeier Ralph Tuijn gaat door!

Oceaanroeier Ralph Tuijn heeft dit jaar geprobeerd om de Indische Oceaan non-stop van het vaste land van Australië naar het vaste land van Afrika over te roeien. Een tocht van 10.000 kilometer die circa 120 dagen in beslag zou nemen. Helaas is hij gestrand na twee aanvaringen met olietankers. Na een spannende reddingsactie kan hij het gelukkig nog navertellen. Maar de rasavonturier gaat natuurlijk door! Sterker nog, de nieuwe boten zijn al in een vergevorderd stadium! Ralph bouwt de oceaanroeiers zelf, waarbij Mr.Boat de epoxy en aanverwante materialen sponsort. In mei 2014 staat de start gepland van deze monstertocht.

Meer informatie over Ralph Tuijn.

Solar Team Lindenborgh; zonnekoningen van het noorden

Solar Team Lindenborgh doet mee met de Dong Energy Solar Challenge 2014; een zonnerace voor boten. Solar team Lindenborgh is een van de jongste afvaardigingen naar deze prestigieuze, internationale wedstrijd. Ze wordt gevormd door een team van enthousiaste Havo/VWO scholieren die een zogenaamde Technasium opleiding volgen. In de 2012 editie voeren zij ook al mee met de Leek-Cruiser en hebben veel ervaring op kunnen doen. Op dit moment zijn ze druk bezig met de voorbereidingen voor de bouw van een nieuwe boot. Voor vijf leden van het team heeft Mr.Boat in oktober een workshop gegeven om beter bekend te raken met de mogelijkheden van epoxy. En waar mogelijk geven we natuurlijk graag input.

Meer over deze zonnekoningen vind je hier. Overigens kunnen ze altijd nog meer sponsors gebruiken ;)

Extreme modelbouw; De Emma Maersk op schaal

Je hebt modelbouwers en modelbouwers. Marco Bijkerk houdt van grote modellen. Hele grote modellen! Zijn laatste project is het containerschip Emma Maersk op serieuze schaal. Dat betekent een model van maar liefst 6 meter lang waar je ook daadwerkelijk in kunt zitten! Marco heeft recentelijk een epoxyworkshop gevolgd en gebruikt Mr.Boat epoxy en glasweefsels voor het model.

Een bouwverslag en de voortgang kun je hier bekijken op het modelbouwforum.

Epoxy: welke moet ik hebben?

Een veel gehoorde vraag. Wat gebruik ik waarvoor? Om wat licht in de duisternis te scheppen hebben we het volgende overzicht gemaakt.

Nieuwe producten bij Mr.Boat


Spuitzakken. Wegwerpspuitzakken om bijvoorbeeld gemakkelijk fillets aan te brengen.
Epoxyschuim. Keihard, waterdicht schuim. Tot 5 maal het oorspronkelijke volume.
Kneedepoxy. 2 componenten epoxypasta die aan vrijwel alles hecht.
Epoxy kleurstoffen. Binnenkort op de site epoxykleurstoffen in verschillende RAL kleuren.

Interessante en amusante links

MacBoat. Houten boten en surfplanken met een eigen karakter. Tevens cursussen.
- Americas Cup 2013; 50 mijl per uur! Mooie impressie van deze supersnelle schepen.
- Bruut! Een buitenboordmoter met 557 PK.
- Slip 'n Slide. Da's pas een waterglijbaan!

Wist je dat

Epoxy hecht op vrijwel alles maar niet op polyethyleen (PE). De meeste plastic vuilniszakken zijn gemaakt van PE en dat kan handig zijn als je het werkstuk ook weer los wilt krijgen van de ondergrond. 

Mr.Boat Quote

"Sponges grow in the ocean. That just kills me. I wonder how much deeper the ocean would be if that didn't happen."
Steven Wright, American comic

Kijk ook eens wie Mr.Boat sponsort

Ralph Tuijn - Oceaanroeier en avonturier 
- TFD Hovercraft racing - Enthousiast Hovercraft raceteam

- Solar team Lindenborgh - Jongste deelnemers aan de DONG Solar Challenge 2014
Solar Team Eindhoven - Deelnemers aan de World Solar Challenge 2013
Polyclassics vereniging - Vereniging voor eigenaren van klassieke polyester schepen - Aquafora - Het forum voor en door liefhebbers van aquaria
Cichlidenkwekers - Voor liefhebbers en kwekers van cichliden
Punkyfish - Het gezelligste aquariumforum
Malawifreaks - Zeer uitgebreid forum over Malawi cichliden
Modelbouw online - Gericht op modelvliegers

Volg ons op Facebook en Twitter

Mr.Boat Facebook pagina
Mr.Boat Twitter pagina

                logo_mrboat_klein
 
Mr.Boat is onderdeel van Rademaker Marine Service
info@mrboat.nl - www.mrboat.nl

 

Deze nieuwsbrief is auteursrechtelijk beschermd. Aan de nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.


     

 

 

Share:
Akkoord
Deze website plaatst cookies om uw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee uw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.