Epoxy-weefsels-fillers & meer
Epoxy-weefsels-fillers & meer
Ook voor aquaria en modelbouw!
(Leeg)
Login
Gratis verzending boven de 50 euro!

Nieuwsbrief augustus 2010
augustus 2010

Welkom bij de Mr.Boat nieuwsbrief.

Epoxy is een veelzijdig materiaal en dat levert veelzijdige klanten op. We hebben weer geprobeerd om een aantal interessante en leuke zaken op een rij te zetten. Wellicht brengt het je op een idee. Wil je meer informatie over een onderwerp, heb je een tip of wil je meer weten over het gebruik van onze producten? Laat het ons weten!

 
Veel plezier met deze nieuwsbrief.
 
Frank

 
In dit nummer:
 

Verlaagde verzendkosten in augustus!

In augustus betaal je in plaats van 7,50 verzendkosten maar 5 euro (binnen Nederland). Ongeacht het gewicht van je bestelling. Scheelt toch weer wat.


SAIL2010 komt er aan! 
 
Eens in de 5 jaar komt het nautisch spektakel SAIL voorbij. Dit jaar wordt SAIL gehouden van 19 t/m 23 augustus in Amsterdam. Op de 19e komt de hele vloot aan in IJmuiden om door te varen naar Amsterdam. Inclusief alle meevarende schepen, jachten, bootjes en pieremagoggels. Een geweldig gezicht! Hier meer informatie over dit fantastische evenement.
 

 
Nieuwe website Mr.Boat
 
Sinds enige tijd zijn we online met onze nieuwe website. Meer producten, meer informatie en een frisse look. Wij zijn er in ieder geval blij mee. Op dit moment wordt er gewerkt aan duidelijke illustraties en videos over het verwerken van epoxy. Heb je opmerkingen, suggesties of mis je producten dan horen wij het graag!


 
Nieuwe producten bij Mr.Boat
 
Peelply (scheurweefsel) wordt gebruikt om als laatste laag op de epoxy aan te brengen. Na uitharding is het makkelijk te verwijderen en laat een ruwe structuur achter zodat er niet opnieuw geschuurd en ontvet hoeft te worden. Verkrijgbaar in de breedte van 100 cm en 15 cm.
Meguiars loswas. Als je een mal wilt bouwen dan is het belangrijk om je werkstuk makkelijk los te krijgen van de mal. Dat doe je met Maquires loswas die speciaal geschikt is voor de temperaturen die vrijkomen bij het uitharden van epoxy. Poets de was zorgvuldig in op de mal. Herhaal dit minimaal 4 keer.
25 en 50 grams glasweefsel: Ragfijn weefsel voor bijvoorbeeld toepassingen in de modelbouw.
Kant en klare epoxy-lijm- en glasweefselpakketten. Alles voor je klus tegen een vriendelijke prijs.
Pigmenten worden gebruikt om epoxy te kleuren. Verkrijgbaar in wit, zwart, grijs, blauw, rood en geel. Alle overige kleuren kunnen worden gemixed met deze basiskleuren.
 

Interessante en amusante links
 
Modelbouwforum: Binnen de modelbouw maakt epoxy ook haar opmars. Speciaal voor deze groep leveren wij kleinere verpakkingen epoxy en zeer fijne glasweefsels van 25 en 50 gram per m2.
- Altijd al benieuwd geweest hoe een RIB (rubberboot) wordt gebouwd? Laten we daar nou een filmpje over hebben!
- Voor de aquaristen: koraal vastzetten met epoxy.
Aquafora: het startpunt voor iedereen die met aquaria bezig is.
- Indrukwekkend! Wel even schrikken als je deze in je kanootje tegenkomt...

- Geen water en surfplank maar wel een bouwzeil en een skateboard? Tarp Surfing.

 
Creatief met epoxy
 
In de loop der jaren zijn we veel creatieve toepassingen met epoxy tegengekomen. Hier een aantal op een rijtje:

- Collage in een kistje; video met uitleg hier.
- Bouw je eigen PC: Case modding met epoxy in "Project Storm".
- Er worden zelfs bomen van gemaakt.


Bootzeil.nl

Een zeil over je boot is in Nederland eigenlijk een must. Het scheelt heel veel hozen en je boot blijft er gewoon beter van.Voordelige bootzeilen die eenvoudig op maat te maken zijn vind je op bootzeil.nl.

  
 Mr.BoatQuote
 
 "The sea, the great unifier, is man's only hope. Now, as never before, the old phrase has a literal meaning: we are all in the same boat."
- Jacques Yves Cousteau -
 
 
Tip van Mr.Boat:
 
Een goede voorbereiding is het halve werk. Voor een goed eindresultaat is het van belang dat het te behandelen oppervlak schoon, droog en vetvrij is. Gebruik bijvoorbeeld thinner of alcohol voor het vetvrij maken en belangrijk: neem regelmatig schone doeken anders verplaats je het vet alleen;)

en nog een:

Er wordt soms gevraagd of het mogelijk is om epoxy te verdunnen. Het antwoord is nee. Het is zeer af te raden om epoxy te verdunnen omdat dit de mechanishe eigenschappen aantast. Maar om de vloeibaarheid te vergroten helpt het goed om het tankje met hars een poosje in warm water te zetten waardoor de hars wat vloeibaarder wordt.
 

 
Fijne vakantie!
 
 
 Mr.Boat by Rademaker Marine Services
 
Deze nieuwsbrief is auteursrechtelijk beschermd. Aan de nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.

Share:
Akkoord
Deze website plaatst cookies om uw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee uw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies voor het meten en bijhouden van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.