Meer informatie over weefsels

Glasweefsels en -legsels bestaan uit lange, zeer fijne glasdraden die tot een dikkere draad worden gebundeld. Deze draden worden geweven in het geval van glasweefsel of op elkaar gestikt in het geval van glaslegsels.

vierkant-keper-gewevenMrBoat-glasweefsels-overzicht

Glasweefsels

De meest glasweefsels die wij leveren zijn kepergeweven. Dat betekent dat een weefpatroon is gebruikt dat optimaal plooibaar is. De lichtere weefsels (25 en 50 gram) zijn vierkant geweven maar zo licht dat ze perfect te plooien zijn. Deze weefsels worden veel gebruikt als gladde afwerklaag over zwaardere weefsels heen maar ook in de modelbouw.

Daarnaast verkopen wij biaxiaal glaslegsel. Dit is een zware kwaliteit (450 grams) glaslegsel waar de draden haaks op elkaar staan (45/45). Dit geeft een zeer sterk doek dat toch redelijk goed plooibaar is.

MrBoat-glastape-10cm

GLASTAPE

Glastape wordt met name gebruikt om hoekversterkingen te maken, of eenvoudige producten te wikkelen. Verkrijgbaar in 2, 5, 10 en 15 cm. breed.

Voor hoekversterkingen en fillet verbindingen is er ook biaxiaalband (450 grams) beschikbaar. De vezels van dit band liggen in de ±45° richting. Deze band heeft als voordeel dat elke vezel bijdraagt aan de sterkte van de hoekverbinding. Ook is deze glasband goed te plooien, zonder dat er vouwen ontstaan of knipwerk nodig is. Al onze glastape is strak afgewerkt aan de zijkant en rafelt niet.


MrBoat-carbonweefsel-160gram-rol

CARBONWEEFSELS

Carbonweefsel is een zwart gekleurd weefsel, gemaakt van koolstofdraden, dat in combinatie met epoxy een zeer stijf en sterk resultaat oplevert. Een laminaat met carbonweefsel is net zo sterk als ca. 3-4 lagen glasweefsel van hetzelfde gewicht.Carbonweefsel is niet alleen sterk en licht maar in combinatie met epoxy ook zeer decoratief.


MrBoat-carbontape-10cm

CARBONTAPE

Carbontape is de gezaagde versie van carbonweefsel en bij ons verkrijgbaar in verschillende breedtes en soorten. 

VIERKANT GEWEVEN CARBONTAPE

Verkrijgbaar in 5 en 10 cm. breedte. 200 Gr./m2. Uitzonderlijk stijf in zowel de breedte- als lengterichting.
MrBoat-carbontape-unidirectioneel-overzi

UD (UNIDIRECTIONAAL) CARBONTAPE

Verkrijgbaar in 2.5, 5 en 10 cm. breedte. 314 gram/m2. De carbondraden in de lengte worden in de breedte bij elkaar gehouden door dunne draden. Dit geeft een uitzonderlijk stijf resultaat in de lengterichting.
Akkoord

Deze website plaatst cookies om uw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee uw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.