Mr. Boat
Let's stick together!

Handleiding epoxy giethars 2:1

Gebruiksaanwijzing Mr.Boat heldere epoxy giethars

Mr.Boat giethars

Mr.Boat epoxy giethars bestaat uit 2 componenten; hars en harder die in de verhouding 2:1 op gewicht gemengd worden.

Mr.Boat epoxy giethars heeft de volgende kenmerken:

-Extreem helder
-Tot 3 cm dik te gieten per laag
-Goede UV bestendigheid, voor optimale bescherming te combineren met UV-blocker
-Mooi strak oppervlak
-Mengverhouding van 2:1 op gewicht
-Vrijwel geen warmteontwikkeling
-Geen aantasting van onderliggende lakken etc.
-Waterbestendig, ook voor buiten
-Neutrale geur
-Verwerkingstijd ca. 1 uur
-Stofdroog na ca. 4-12 uur
- Hanteerbaar na 24 uur
-Volledige uitharding na 2 dagen

Mengverhouding 2:1 op gewicht. Meng zo nauwkeurig mogelijk!

Bij koude de flesjes enigszins verwarmen, bijvoorbeeld in warm water, zodat de epoxy wat dunner wordt en makkelijker te mengen. Let erop dat hars en harder zeer goed met elkaar gemengd worden voor gebruik om kleverige plekken in het eindresultaat te voorkomen. Door het mengen ontstaan luchtbelletjes, vooral als de epoxy koud is. Laat na het mengen de epoxy minimaal 15 minuten rusten zodat de luchtbelletjes verdwijnen en het mengsel glashelder wordt. Meng op kamertemperatuur.

Na 4-12 uur (bij 20˚C) is de hars stofdroog,hanteerbaar en na 24 uur uit de mal te verwijderen, de epoxy hardt gedurende 48 uur naar eindsterkte. Hogere temperatuur versnelt de harding, lage temperatuur vertraagt. Minimale verwerkingstemperatuur is 15 graden.

Gieten:

Het hars¬/harder mengsel kan bij een begintemperatuur van 20˚C tot 3 cm dik gegoten worden. Indien een dikkere laag nodig is gebruik je de giethars voor grote gietingen. Meerdere lagen aanbrengen is mogelijk, dof schuren van de eerste laag voorkomt dan dat men de afscheiding tussen de eerste en de tweede laag ziet.

Het epoxymengsel tast praktisch niets aan, in twijfelgevallen (bijv. vers gelakt tafelblad) even uitproberen.

Om luchtbellen te voorkomen door ontgassing van de (poreuze) ondergrond is het aan te bevelen om deze voor te behandelen 1 laag met kwast of roller. Na uitharding van deze eerste laag kan er met de epoxy giethars worden gegoten.

Na het mengen begint de uitharding en dit gaat sneller naarmate de begintemperatuur hoger is. Bij ongeveer 20˚ C begintemperatuur blijft het epoxymengsel circa 45-60 minuten vloeibaar zodat ook de kleinste luchtbelletjes nog kunnen opstijgen.
Als er na circa 45-60 minuten na het gieten nog luchtbelletjes aanwezig zijn kunnen deze eventueel met een gasbrander of spray verwijderd worden. Over het algemeen zal dit niet nodig zijn. Let op: Gasbrander met lage gasvlam gebruiken en slechts zeer kort in een strijkende beweging over het werkstuk halen. Gebruik geen föhn of verfstripper voor het verwijderen van luchtbellen.

Deze epoxy is niet bedoeld om grote krachten op te nemen. Voor vrij hangende tafelbladen die fors belast worden dient hiermee rekening gehouden te worden met het plaatsen van de tafelpoten of een versterking.

Veiligheid:

Epoxy moet op een veilige manier worden opgeslagen zodat het niet, in het bijzonder voor kinderen, in contact met de blote huid komt of ingeslikt kan worden. Gebruik altijd handschoenen en vermijd contact tussen nog niet uitgeharde epoxyhars en -harder en de blote huid. Mocht de huid toch in contact komen met epoxy, gebruik dan liever geen chemische middelen maar warm water en zeep. Mochten er zich toch gezondheidsproblemen voordoen consulteer dan een arts. Wij raden aan om gezichts- en huidbescherming te gebruiken tijdens het werken met epoxy.

Niet uitgeharde epoxyhars en harder moeten met het chemisch afval mee.

Disclaimer

Bij onze producten worden duidelijke gebruiksaanwijzingen geleverd. Wij zijn altijd bereikbaar voor vragen omtrent veilig gebruik. Mr.Boat is niet aansprakelijk voor schade die voortkomt uit het gebruik van onze producten. Wij raden altijd aan om een proefstuk te maken of het gewenste resultaat wordt behaald.

Gerelateerde producten
Epoxy giethars 3000 gram1

Mr.Boat giethars 3000 gram

Glasheldere epoxy giethars voor gietingen tot 3 cm per laag met een eenvoudige mengverhouding van 2:1 (gewicht).

59,95
epoxy-giethars-1500-gram1

Mr.Boat giethars 1500 gram

Glasheldere epoxy giethars voor gietingen tot 3 cm per laag met een eenvoudige mengverhouding van 2:1 (gewicht).

31,95
Epoxy giethars 7500

Mr.Boat giethars 7500 gram

Glasheldere epoxy giethars voor gietingen tot 3 cm per laag met een eenvoudige mengverhouding van 2:1 (gewicht).

129,95
epoxy-giethars-750-gr

Mr.Boat giethars 750 gram

Glasheldere epoxy giethars voor gietingen tot 3 cm per laag met een eenvoudige mengverhouding van 2:1 (gewicht).

21,95