Mr. Boat
Let's stick together!

Handleiding: Epoxy giethars (100:40)

Gebruiksaanwijzing Mr.Boat heldere epoxy giethars

epoxy giethars

Mr.Boat epoxy giethars bestaat uit 2 componenten; hars en harder die in de verhouding 100:40 op gewicht gemengd worden.

Mr.Boat epoxy giethars heeft de volgende kenmerken:

-Extreem helder
-Tot wel 7cm dik te gieten per laag
-Goede UV bestendigheid, voor optimale bescherming te combineren met UV-blocker
-Mooi strak oppervlak
-Mengverhouding van 100:40 op gewicht
-Vrijwel geen warmteontwikkeling
-Geen aantasting van onderliggende lakken etc.
-Waterbestendig, ook voor buiten
-Neutrale geur
-Verwerkingstijd ca. 5-6 uur
-Stofdroog na ca. 24 uur
-Volledige uitharding na 7 dagen

Mengverhouding 100 : 40 op gewicht. Meng zo nauwkeurig mogelijk!

Bij koude de flesjes enigszins verwarmen, bijvoorbeeld in warm water, zodat de epoxy wat dunner wordt en makkelijker te mengen. Let erop dat hars en harder zeer goed met elkaar gemengd worden voor gebruik om kleverige plekken in het eindresultaat te voorkomen. Door het mengen ontstaan luchtbelletjes, vooral als de epoxy koud is. Laat na het mengen de epoxy minimaal 20 minuten rusten zodat de luchtbelletjes verdwijnen en het mengsel glashelder wordt. Meng op kamertemperatuur.

De uitharding gaat langzaam. Na 24 uur (bij 20˚C) is de hars stofdroog en hardt dan gedurende ongeveer een week naar eindsterkte. Hogere temperatuur versnelt de harding, lage temperatuur vertraagt. Minimale verwerkingstemperatuur is 15 graden.

Gieten:

Het hars­/harder mengsel kan bij een begintemperatuur van 20˚C tot 7 cm dik gegoten worden. Indien een dikkere laag nodig is, is het aan te bevelen in 2 x op te gieten. Dof schuren van de eerste laag voorkomt dan dat men de afscheiding tussen de eerste en de tweede laag ziet.

Het epoxymengsel tast praktisch niets aan, in twijfelgevallen (bijv. vers gelakt tafelblad) even uitproberen.

Om luchtbellen te voorkomen door ontgassing van de (poreuze) ondergrond is het aan te bevelen om deze voor te behandelen met een universele, snelhardende epoxy. Na uitharding van deze eerste laag kan er met de epoxy giethars worden gegoten.

Na het mengen begint de uitharding en dit gaat sneller naarmate de begintemperatuur hoger is. Bij ongeveer 20˚ C begintemperatuur blijft het epoxymengsel nog zeker 5-6 uur vloeibaar zodat ook de kleinste luchtbelletjes nog kunnen opstijgen.
Als er na circa 2-3 uur na het gieten nog luchtbelletjes aanwezig zijn kunnen deze eventueel met een gasbrander of spray verwijderd worden. Over het algemeen zal dit niet nodig zijn. Let op: Gasbrander met lage gasvlam gebruiken en slechts zeer kort in een strijkende beweging over het werkstuk halen. Gebruik geen föhn of verfstripper voor het verwijderen van luchtbellen.

Deze epoxy is niet bedoeld om grote krachten op te nemen. Voor vrij hangende tafelbladen die fors belast worden dient hiermee rekening gehouden te worden met het plaatsen van de tafelpoten of een versterking.

Veiligheid:

Epoxy moet op een veilige manier worden opgeslagen zodat het niet, in het bijzonder voor kinderen, in contact met de blote huid komt of ingeslikt kan worden. Gebruik altijd handschoenen en vermijd contact tussen nog niet uitgeharde epoxyhars en -harder en de blote huid. Mocht de huid toch in contact komen met epoxy, gebruik dan liever geen chemische middelen maar warm water en zeep. Mochten er zich toch gezondheidsproblemen voordoen consulteer dan een arts. Wij raden aan om gezichts- en huidbescherming te gebruiken tijdens het werken met epoxy.

Niet uitgeharde epoxyhars en harder moeten met het chemisch afval mee.

Disclaimer

Bij onze producten worden duidelijke gebruiksaanwijzingen geleverd. Wij zijn altijd bereikbaar voor vragen omtrent veilig gebruik. Mr.Boat is niet aansprakelijk voor schade die voortkomt uit het gebruik van onze producten. Wij raden altijd aan om een proefstuk te maken of het gewenste resultaat wordt behaald.

Gerelateerde producten
Epoxy giethars 700

Mr.Boat giethars 700 gram

Glasheldere epoxy giethars voor grote gietingen met een mengverhouding van 100:40 (gewicht) voor gietingen tot wel 7cm per laag.

22,95
giethars 2800gram4

Mr.Boat giethars 2800 gram

Glasheldere epoxy giethars voor grote gietingen met een mengverhouding van 100:40 (gewicht) voor gietingen tot wel 7cm per laag.

59,95
Giethars 1400 gr3

Mr.Boat giethars 1400 gram

Glasheldere epoxy giethars voor grote gietingen met een mengverhouding van 100:40 (gewicht) voor gietingen tot wel 7cm per laag.

31,95
Giethars epoxy 7000gr

Mr.Boat giethars 7000 gram

Glasheldere epoxy giethars voor grote gietingen met een mengverhouding van 100:40 (gewicht) voor gietingen tot wel 7cm per laag.

145,95