Mr. Boat
Let's stick together!

Veelgestelde vragen

Hier geven we antwoord op veelgestelde vragen met betrekking tot epoxy en andere materialen.

Heb je een vraag die er niet bij staat? Laat het ons weten.

Verwarm de epoxy met een föhn tot maximaal 90 graden tot de epoxy weer zacht wordt en verwijder zoveel mogelijk met een verfkrabber of plamuurmes. De overgebleven epoxy verwijderen met schuurpapier. Zorg voor voldoende ventilatie als je epoxy gaat verhitten.

Epoxy plakt aan vrijwel wel alles maar niet aan polyethyleen. En daar zijn vuilniszakken van gemaakt. Handig als je bijvoorbeeld iets wilt coaten maar daarna nog wel van de ondergrond los wilt krijgen.

Of om een opstaand randje te maken wat later weer verwijderd moet worden.

Daarnaast verkopen wij ook loswas. Hiermee kan een mal worden behandeld zodat deze later weer los komt van het werkstuk.

Dit gaat uitstekend met azijn of natte huishouddoekjes. Veel gezonder dan de chemische middelen die hiervoor beschikbaar zijn en te koop bij iedere supermarkt.

Giet na het mengen in een mengbeker de epoxy over in een verfbak. De epoxy is dan verspreid over een groter oppervlak en zal langer verwerkbaar zijn. Ook een lagere temperatuur geeft een langere verwerkingstijd.

Voor het bijwerken van ongeverfd hout kan het gewenst zijn om zoveel mogelijk de houtkleur te behouden. Meng dan de epoxy met zaagmeel uit de schuurmachine waarmee is geschuurd tot de gewenste dikte en werk hiermee af.