Veelgestelde vragen

Hier geven we antwoord op veelgestelde vragen met betrekking tot epoxy en andere materialen.

Heb je een vraag die er niet bij staat? Laat het ons weten.

Epoxy vloercoating kan worden aangebracht over alle cement- en harsgebonden egaline. Het is wel belangrijk om hierbij de juiste primer te gebruiken. Gebruik hiervoor de voorstrijk voor zuigende ondergronden. We raden af om epoxy vloercoating aan te brengen over gipsgebonden egaline.

Het verschil tussen een epoxy gietvloer en een rolcoating zit in de laagdikte waarin je het aanbrengt, dit maakt de vloercoating niet alleen makkelijker aan te brengen maar ook een stuk voordeliger. Wanneer de ondergrond al volledig egaal is of je ruimtes behandelt waarin je enkel een slijtvaste en mooi uitziende coating wilt aanbrengen is een vloercoating de beste keus. Waar een epoxy rolcoating de vloer enkel van een dunne epoxylaag voorziet, haalt een epoxy gietvloer door zijn laagdikte ook kleine oneffenheden uit de ondergrond. Een epoxy gietvloer geeft hierdoor het strakste resultaat zonder zichtbare putten of deukjes uit de ondergrond en heeft een nog hogere slijtvastheid dan een rolcoating.

Onze epoxy vloercoating en gietvloeren hechten bijzonder goed op de meeste ondergronden. In tegenstelling tot veel concurrerende producten is voor de meeste schone, droge ondergronden is geen primer nodig!

Bij vochtige kelders of garagevloeren met olievlekken behandel je de vloer eerst met een primer voor moeilijke ondergronden.

De vloercoating kan in sommige gevallen over egaline worden aangebracht, hierbij gebruik je altijd een speciale egaline primer. Informeer bij de fabrikant van de egaline of dit mogelijk is.

Kleine beschadigingen aan de ondergrond kunnen vooraf worden gerepareerd met epoxy plamuur. Wanneer je grote gaten wilt vullen die zwaar belast worden doe je dit met Tec7 Floorfix. Eventuele scheuren in de ondergrond kun je haaks inslijpen en vullen met een mengsel van universele epoxy en Stewathix.

Epoxy vloercoating hecht op hout maar kan scheuren op de naden. Het aanbrengen van een gietvloer op hout wordt afgeraden.

De epoxy vloercoating is zijdeglans, een epoxy gietvloer is altijd hoogglans. Beide systemen zijn af te werken met PU finish mat voor een matte uitstraling.