Mr. Boat

Gietvloer basis

Oplosmiddelvrije transparante basis voor epoxy designvloeren. Te gebruiken als basecoat en gietvloer in combinatie met dekkend en metallic pigment.

Transparante epoxy basis voor metallic gietvloeren

Transparant basiscomponent voor het maken van metallic epoxy gietvloeren. De oplosmiddelvrije hars is op kleur te brengen met al onze dekkende epoxy kleurstoffen en metallic epoxy pigmenten. De epoxy wordt geleverd in handige 7,5 kg sets waarbij je in het blik kunt mengen.

Epoxy gietvloeren worden veel gebruikt in woonruimtes, showrooms en winkels. Het resultaat is een slijtvaste, dampdichte, strakke design vloer. Het basiscomponent hardt hoogglans uit. Voor de afwerking gebruik je een PU finish in hoogglans, zijdeglans of mat.

Het aanbrengen van je eigen design epoxy vloer is een klus die oefening vereist. We raden daarom altijd aan om eerst met het materiaal te leren werken en te beginnen met een kleiner formaat paneel. Wil je in een cursus van A tot Z leren hoe je een metallic epoxy vloer aanbrengt of een epoxy vloer laten leggen? Kijk dan op rivade-arbre.nl.

Systeemopbouw design metallic epoxy vloeren

Het systeem bestaat uit het aanbrengen van drie lagen.

Basecoat
Een basecoat bestaat uit de gietvloer basis in combinatie met 10% dekkend epoxy pigment. (Verbruik 750 gram per m²)

Gieting
Gietlaag in combinatie met 5-10% dekkend kleurstof en/of 5-10% metallic pigment afhankelijk van het gewenste effect. (Verbruik 1500 gram per m²)

Afwerking
Krasvaste polyurethaan finish in hoogglans, zijdeglans of mat.

Voorbereiding

Het is belangrijk is dat de ondergrond droog is en vrij van vetten en oliën. Nieuwe beton-, zandcement-, en anhydriet vloeren moeten minimaal zo'n 5 weken drogen voordat ze geschikt zijn om de coating aan te kunnen brengen. Bij vochtige kelders of garagevloeren met olievlekken behandel je de vloer eerst met een primer voor moeilijke ondergronden. Gladde tegels dienen opgeschuurd te worden met een schuurmachine met grove korrel (60-80). Eventuele beschadigingen aan de ondergrond kunnen vooraf worden gerepareerd met epoxy plamuur.

Maak de vloer stofvrij met een stofzuiger, vervolgens reinig je de ondergrond met een ontvetter, gebruik hiervoor de Mr.Boat bio ontvetter (Alternatief voor aceton). Na het reinigen laat je de vloer goed drogen.

Plak hierna de delen af waar je geen epoxy op wilt hebben met afplaktape. Bijvoorbeeld op de plinten of eventuele roosters.

Epoxy mengen

De blikken worden geleverd in de juiste verhouding waardoor je gemakkelijk beide componenten samenvoegt en in het blik kunt mengen. Het mengen van het A en B component doe je met een boormachine met mixer op lage snelheid, meng de componenten grondig gedurende minimaal 1 minuut tot een egaal gekleurd mengsel ontstaat. Besteed hierbij aandacht aan de bodem en zijkant van het blik. Voor het aanmaken van de kleinere hoeveelheden epoxyhars in combinatie met pigment kun je het in de verhouding 2:1 op gewicht mengen in een emmer of maatbeker.

Het aanbrengen van de vloer

Het aanbrengen van de gietvloer doe je in twee lagen. De eerste laag breng je circa 750 gram per m² aan met een roller, dit schraap je als een dikke primer over de vloer om putjes en oneffenheden uit te vullen. 750 gram is gemiddeld voor een matig ruwe cementvloer. Het verbruik kan hoger zijn naarmate de vloer meer oneffenheden bevat.

24 uur na het aanbrengen van de eerste laag breng je de tweede laag van circa 1500 gram per m² aan. Hierin ga je creatief te werk met diverse kleurpigmenten door dit te verdelen met een vloerentrekker en/of spatels. De potlife is circa 15 minuten bij 18 graden, bij directe verdeling over de vloer heb je circa 45 minuten. Breng de gietvloer niet aan onder de 15°C.

Afwerking

Na circa 24 uur bij kamertemperatuur kan de vloer worden afgewerkt met een PU coating naar keuze. Met een PU finish is de vloer beter beschermd tegen krassen en is de afwerking mogelijk in hoogglans, zijdeglas en mat.

Meer info
Minder info
Op voorraad! Voor 16.00 besteld, vandaag verzonden.
90 dagen recht op retour Net zo makkelijk als bestellen.
1 10 2529
9.3
Beoordelingen: 2529
Super fijnSuper fijne ervaring snel binnen en goeie producten om mee te werken ik gebruik niks anders
Lees al onze KiYoh reviews
119.99